Снимка: БулфотоШефът на КНСБ Пламен Димитров обяви с колко трябва да се

...
Снимка: БулфотоШефът на КНСБ Пламен Димитров обяви с колко трябва да се
Коментари Харесай

Шефът на КНСБ: Очакваме нарастване с около 20% на минималната пенсия и с около 240 лв до 1440 лв на максималната пенсия

Снимка: Булфото

Шефът на КНСБ Пламен Димитров разгласи с колко трябва да се покачат пенсиите и минималното обезщетение за безработицата.

КНСБ ще изиска през идната година да има 20% нарастване в тези бюджетни системи, в които чиновниците не са получили нарастване за работата си на първа линия в изискванията на пандемия. За общинската администрация имаме уверението на финансовия министър, че ще получат 20% нарастване на заплатите, сподели пред Българска национална телевизия президентът на КНСБ Пламен Димитров.

" Ще желаеме също актуализиране и нарастване на пенсиите. Очакваме повишаване с към 20% на минималната пенсия и с към 240 лева до 1440 лева на оптималната пенсия. Както и по-отчетливо нарастване на ниските пенсии, които са под прага на беднотия - 369 лева Бяхме предложили 10-процентно нарастване ", сподели Димитров, написа Канал3.бг.

Той е безапелационен, че от 2021 година би трябвало да се дадат в допълнение средства за тези, които няма да могат да покрият своите потребности за възможна предварителна защита от заразяване.

В обществената сфера още от тази година се усили минималното обезщетение на безработица от 9 на 12 лв. дневно. Тези две ограничения изтичат в края на годината и Димитров прикани да продължат и другата година. КНСБ предлага минималното обезщетение да се усили на 17 лева и да бъде непокътнат минималният период на 7 месеца.

КНСБ упорства също идната година мярката 60/40 да продължи в последния си дизайн. Благодарение на нея са непокътнати сред 180 и 200 000 работни места, сподели Димитров и посочи, че още 1 милиарда ще бъдат нужни там. Вече се взе участие в програмата " Шуър ", която дава европейски заеми за опазване на заетостта, като 510 млн. евро към този момент са налични и би трябвало да бъдат включени в идващия бюджет.

Обезщетението за майчинство също би трябвало да се усили с 10-20%, сподели президентът на КНСБ.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР